Krajalnica czarna

Krojenie serów wydaje się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w magazynach z serami na siłę daje się mówić zupełnie co innego. Sery w relacje od gatunku, są inną konsystencję. Są sery twarde, do jakich pokrojenia trzeba wziąć coś więcej energii, ale i sery bardzo przyjemne, wręcz przyklejające się do powierzchni noża, nawet skoro istnieje zatem nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Poprzez ostatnie, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w szkoła precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom funkcjonującym w sklepach, które codziennie po wielokroć muszą kroić różne typy serów w małe plastry dla własnych klientów? Przede każdym, muszą korzystać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to owoc znacznie cennej jakości, oddany do cięcia serów wszelkiego typie. Stanowi bardzo proste ostrze, które dobrze wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez powodu na konsystencję tego sera. Znaczy to, że ta krajalnica potrafi w krótkim czasie pokroić ogromniejszą sumę sera bez potrzeb wycierania powierzchni ostrza co kilka plasterków. Istnieje zatem niezwykle wygodne wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia ogromnych miary serów różnych gatunków w krótkim czasie, czyli zwykle w magazynach. Coraz chętniej jednak decydujemy się na zakup krajalnicy do prywatnych domów, ponieważ przedstawia się, że dużo łatwo zapisujemy się wyręczać w czynnościach, które są konieczne, i które powodują nam dużo kłopotu.

Spartanol

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz dostać własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile akurat potrzebujesz z całego bloku sera! To piękna oszczędność energii i samego sera, bo ten umieszczany w strukturze całego bloczku będzie rozkładał się o wiele wolniej niż ser pokrojony w niewielkie plasterki w interesie.